Horizons: een nieuw circulair woongebouw Amsterdam

24 08 2021

Van harte gefeliciteerd Horizons Amsterdam met het winnend ontwerp! Horizons: een nieuw circulair woongebouw in de Sluisbuurt van Gemeente Amsterdam. Horizons bestaat voor 62% uit biobased en hergebruikte materialen en is voor 96% herbruikbaar aan het einde van zijn levensduur. Het energiepositieve, houten gebouw slaat bijna 3.000 ton CO2 op.

BCI Gebouw werd gebruikt voor het berekenen van de mate van circulariteit van het ontwerp.

Horizons omvat straks 67 middeldure huurappartementen, 49 koopappartementen en tien stadswoningen. Daarnaast is er een commerciële ruimte in de plint.

Dit natuurinclusieve gebouw laat zien dat mens en natuur gezamenlijk in harmonie kunnen leven. Het is een gebouw voor de natuur, waarbij de verschillende daktuinen de biodiversiteit in de Sluisbuurt herstellen en verrijken, en regenwater wordt opgevangen. Een gezond gebouw met schone binnenlucht waarin grondstof kringlopen worden gesloten door eigen water en afval te zuiveren en te hergebruiken.

Horizons wordt ontwikkeld door Ballast Nedam Development en het ontwerp is in samenwerking tussen Paul de Ruiter Architects en Flux landscape architecture tot stand gekomen.

Het verdere team bestond uit:
Gemeente Amsterdam
Buro Loo B.V.
Pieters Bouwtechniek BV
WAX Architectural Visualizations
C Concept Design
ONE.GO real estate concepts
Vogelbescherming Nederland
RÖNESANS HOLDİNG
Ballast Nedam

BCI Gebouw werd gebruikt voor het berekenen van de mate van circulariteit van het ontwerp.