BCI van It Swettehûs definitief

03 03 2022

Een paar weken geleden meldde abcnova vol dat de BCI (Building Circularity Index) van It Swettehûs definitief is. Het gebouw, met brugbedieningscentrum en steunpunt voor Provinciale Waterstaat, heeft met een BCI van 0,68 een prachtige score behaald!

Wij feliciteren de Provincie Fryslân en Bouwgroep Dijkstra Draisma met dit geweldige resultaat! De keuze voor het gebruik van biobased en hergebruikte materialen en het feit dat alles zo veel mogelijk losmaakbaar is gemonteerd in It Swettehûs, heeft in grote mate bijgedragen aan de goede BCI. Onder andere de losmaakbare betonkern en de Basralocus kolommen hebben hun werk gedaan.

abcnova is sinds 2021 partner van BCI Gebouw en samen bundelen wij onze kennis op het gebied van circulariteit. Lees hier meer over het het meest circulaire gebouw van Fryslân!