Aeres Hogeschool wint Circular Award!

08 03 2022

De nieuwbouw van Aeres Hogeschool is met de start van het schooljaar 2021/2022 in gebruik genomen. Aeres Hogeschool heeft een Circular Award gewonnen voor haar duurzame schoolgebouw op het Floriade-terrein in Almere. Aeres was genomineerd voor de prijs, omdat het nieuwe schoolcomplex bestaat uit herbruikbare materialen.
Aeres werd als winnaar verkozen in de categorie ‘Public’, voor overheden.

Tijdens de ontwerpfase is in opdracht van Hevo een BCI-berekening opgesteld voor het ontwerp. Hiermee heeft Aeres Hogeschool inzicht gekregen in de circulaire potentie van producten en hebben ze gestuurd op het toepassen van circulaire materialen. Zo is hergebruikt hout toegepast voor de trappen, zijn gerecyclede metal studs toegepast voor de binnenwanden en is gestuurd op het maximaliseren van het aandeel betongranulaat voor de betonnen constructie. Juist de BCI-berekening toont aan hoe de ‘zichtbare’ maatregelen opwegen tegen ‘onzichtbare’ maatregelen zoals het toepassen van betongranulaat.

Meer lezen over het project?