Hoogste circulariteitsscore voor een bestaand onderwijsgebouw: Een BCI van 65% voor Hogeschool Windesheim gebouw B+C!

10 06 2022

Afgelopen week was de officiële opening van gebouw B+C van Windesheim na de renovatie van de totale gevel, installaties en een deel van de inrichting. Het ontwerp is van LIAG architecten + bouwadviseurs, waarbij Thomas Bögl en Jordy Aarts optimaal hebben ingezet op circulaire ontwerpprincipes als hoogwaardig #hergebruik, #losmaakbaarheid en een lage #CO2-impact. Uiteraard onder bezielende aansturing van Bart Griess van draaijer+partners.

Na een aanbestedingsprocedure, waarbij bouwteams werden uitgedaagd om met #circulaire optimalisaties te komen, is de aannemingscombinatie Aannemingsmaatschappij Hegeman B.V. en Hoppenbrouwers Techniek B.V. geselecteerd. Ondanks de vele uitdagingen en dilemma’s in de realisatie hebben zij echt een circulaire prestatie van formaat geleverd. Daar is dus ook het glas op geheven.

Dit alles kon uiteraard niet zonder een opdrachtgever zonder lef. Een diepe buiging voor het vertrouwen dat Anton de Ruiter, Fabio Ottenbros en Dirk Pieter Halbesma hebben gehad in een aanpak, waarbij circulariteit is gemeten met BCI Gebouw.

De volgende stap is om nu de gehele vastgoedportefeuille door te lichten op circulariteit, milieuimpact, CO2-uitstoot en CO2-opslag. Wordt vervolgd!

Benieuwd naar het eindresultaat? Het filmpje laat alles tot in de fijnste details zien!