Over BCI Gebouw
✔ BCI Gebouw is hét meetinstrument voor de bouw- en vastgoedsector om de CO2-, milieu- en circulaire prestatie van een vastgoedobject of -portefeuille te meten, te optimaliseren en te rapporteren.
✔ BCI Gebouw is ontworpen om inzicht te geven ‘from cradle to grave’, dat betekent in alle fasen van een gebouw: van ontwerp tot bouw en van onderhoud tot demontage.
✔ BCI Gebouw wordt dan ook gebruikt door architecten, ontwikkelaars, bouwbedrijven, vastgoedbezitters (woningcorporaties, ondernemingen), overheid en demontagebedrijven.
Meten
Om verantwoord, duurzaam en circulair materiaalgebruik te borgen, geeft BCI Gebouw inzicht in de volgende prestaties:
- Milieuprestatie Gebouwen (MPG)
- Milieukosten Indicator (MKI)
- Paris Proof indicator (MPG-2)
- Global Warming Potential per fase A-D (GWP)
- Construction Stored Carbon (CSC)
- Material Circularity Index (MCI)
- Percentage bio-based materiaal
- Percentage non-virgin materiaal
- Losmaakbaarheid (LI)
- Building Circularity Index (BCI)
Door een slimme koppeling binnen de applicatie maakt BCI Gebouw het mogelijk om met een enkele invoer zowel de CO2-, milieu- als circulaire prestatie van een vastgoedobject of -portefeuille te meten. Simpel, overzichtelijk en effectief.
Optimaliseren
Ieder gebouw is anders. Bij iedere nieuwbouwopgave, vervangingsvraag of renovatie staan we voor de keuze:
- Welke materialen kiezen we?
- Hoe bevestigen we deze aan elkaar?
- Welke afspraken maken we hierover met de leverancier?
- Op basis van welke doelstelling maken we deze keuze?
BCI Gebouw is ontworpen om te helpen bij het maken van deze keuze.
Het handige materiaal-selectiescherm binnen BCI Gebouw toont niet alleen een voorselectie op NL/SfB code, maar toont tevens de score op diverse indicatoren als MPG, verantwoorde herkomst en losmaakbaarheid.
Wanneer optimalisatie op één bepaalde indicator gewenst is, dan biedt BCI Gebouw het meest geschikte materiaal op basis van het ingebouwde filtersysteem.
Rapporteren
Vanuit Europese wetgeving is het voor veel bedrijven verplicht om, naar hun financiële rapportage, ook hun non-financiële rapportage op orde te hebben.
De CO2 impact van het vastgoed vormt hier een belangrijk onderdeel van.
BCI Gebouw biedt de volgende rapportage mogelijkheden:
- Materialenpaspoort;
- Portefeuille dashboard.
Daarnaast biedt BCI Gebouw de kwantitatieve informatie die nodig is om te voldoen aan de non-financial reporting verplichting als EU Taxonomie.
Met BCI Gebouw krijgen zowel opdrachtgevers, opdrachtnemers als vastgoedbezitters inzichten om duurzaam, verantwoord en circulair te ontwerpen, bouwen, onderhouden, renoveren en slopen.